Hrvatski radio

Radio Zadar

Zadar u lipnju domaćin Final foura Zlatne europske lige za odbojkaše

21.03.2023.

11:57

Autor: HRT RADIO ZADAR

Odbojkaši Hrvatske opet na Višnjiku

Odbojkaši Hrvatske opet na Višnjiku

Foto: Hrvatski odbojkaški savez / /

Hrvatski odbojkaški savez dobio je novo veliko priznanje u svijetu odbojke. Hrvatska je domaćin U19 FIVB Svjetskom prvenstvu za žene te Final Fouru Zlatne europske lige za muške. Ova dva velika međunarodna natjecanja obećaju odbojkaško ljeto ispunjeno brojnim uzbuđenjima te ponovno veliku promociju Hrvatske u svijetu.


Jedan od najvećih izazova, ali i uzbuđenja domaćinstvo je FIVB Svjetskog prvenstva u odbojci za žene u kategoriji U19, a koje će se igrati od 1. do 11. kolovoza u Osijeku u Hrvatskoj te u susjednoj Mađarskoj. Drugi veliki događaj kojem je Hrvatska domaćin je Final Four Zlatna Europske lige za odbojkaše koji će 24. i 25. lipnja u Zadru okupiti četiri najbolje europske reprezentacije među kojima je i Hrvatska.


 U Zlatnoj europskoj ligi, Hrvatska će igrati 27. svibnja s Belgijom, 31. s Ukrajinom te 4. lipnja s Makedonijom u gostima, dok će 11. lipnja s Ukrajinom, 14. s Makedonijom te 18. lipnja s Belgijom snage odmjeriti na domaćem terenu u Zadru. Uz Zlatnu Europsku ligu i Final Four, naše odbojkaše očekuje i najveći ovogodišnji izazov, a to je Europsko prvenstvo koje se održava od 28. kolovoza do 16. rujna u Italiji, Bugarskoj, Sjevernoj Makedoniji i Izraelu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.