Hrvatski radio

Radio Zadar

Zadar: U policijske ruke pale dvije drske kradljivice, novčanik vraćen 81-godišnjoj vlasnici

27.02.2022.

09:30

Autor: PU zadarska

ilustracija

ilustracija

Foto: Borna Filic / Pixsell

Sumnjiči ih se da su novčanik neposredno prije otuđile na Obali kneza Branimira, o čemu je policija obavijestila 81-godišnju vlasnicu te joj vratila otuđeni novčanik s novcem i dokumentima. 

Policijski službenici Policijske uprave zadarske dovršili su kriminalističko istraživanje nad hrvatskom državljankom u dobi od 29 godina te jednom maloljetnom osobom, koje se sumnjiče za krađu.Naime, provodeći preventivne i proaktivne mjere i radnje u cilju suzbijanja imovinskih kaznenih djela na gradskim predjelima, policijski službenici su prekjučer prijepodne, 25. veljače, na ulici Postrojbi specijalne policije u Zadru zatekli dvije ženske osobe, koje se dovode u svezu s počinjenje imovinskih kaznenih djela. Tom prilikom je kod njih pronađen ženski novčanik s novcem i dokumentima.Obje su dovedene u prostorije policije, a provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja se da su novčanik neposredno prije otuđile 81-godišnjoj vlasnici na Obali kneza Branimira, te je policija obavijestila oštećenu i pritom joj vratila otuđeni novčanik s novcem i dokumentima.
Nadalje, 29-godišnjakinju se također sumnjiči da je počinila još istovjetne dvije krađe novčanika na području Zadra,i to:

- da je 03. veljače u prijepodnevnim satima u Zadru, na ulici Postrojbi specijalne policije iz torbe 46-godišnje vlasnice otuđila novčanik s dokumentima,

- te da je 16. studenog 2021. godine u Zadru, na isti način otuđila novčanik 57-godišnjoj vlasnici.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenica je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.