Hrvatski radio

Radio Zadar

Zadar u virtualnom svijetu

28.06.2013.

13:00

Autor: žmr

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Početak zadarske turističke sezone - u plusu. Tijekom prošloga mjeseca noćenja je bilo 60 posto više u odnosu na lani. Na samom Poluotoku danas imamo 1.000 kreveta, kazao je Zvonko Šupe, direktor Turističke zajednice Zadra, na predstavljanju ljetnog kulturno-zabavnog programa. Na konferenciji za novinare predstavljena je i nova aplikacija za takozvane "pametne" telefone. Secret Zadar je prva aplikacija u Hrvatskoj koja spaja moderne tehnologije i skrivenu povijest Zadra.

Uz to, tiskan je novi turistički Plan Zadra, informativna knjižica sa svim povijesno-kulturnim, zabavnim, gastronomskim i drugim zanimljivostima šireg zadarskog područja, a također, i dalje se razvija, internetska stranica turističke zajednice, putem koje se može virtualno šetati gradom.

Uz koncert Carlosa Santane, održat će se tradicionalne manifestacije Noć punog miseca, Milenijski skok, Kalelarga art, nabrojio je Zvonko Šupe, direktor Turističke zajednice:

"Naš plan ljetnih događanja predstavljamo, za razliku od drugih, kasno zato što želimo što više kvalitetnih programa."

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.