Hrvatski radio

Radio Zadar

Zadarska HVIDR-a stala uz zaposlene u zdravstvu

04.09.2019.

11:56

Autor: Radio Zadar

Ilustracija: Dino Stanin/PIXSELL

Ilustracija: Dino Stanin/PIXSELL

Foto: - / -

Udruga HVIDR-a Zadar uputila je javnu podršku traženjima zaposlenih u zdravstvu. Kao što su oni u ratu stajali uz nas, osjećamo ljudsku dužnost stati uz njih, a spremni smo i doći na prosvjed, ako ga bude u našem gradu, stoji u pismu potpore.

Uz pismu navode: Ne možemo zaboraviti koliku sigurnost nam je na terenu davalo prisustvo  liječnika, te medicinskih sestara i tehničara na prvoj crti bojišnice te kolikima od nas je upravo njihova brza intervencija spasila živote. Isto tako, ne zaboravljamo ni požrtvovnost kojom su nas liječili po bolnicama, a kojom nas liječe i danas. Smatramo da je ispunjenje njihovih zahtjeva preduvjet zaustavljanju sve češćih odlazaka liječnika, te medicinskih sestara i tehničara u inozemstvo i nadamo se da će se iznaći način kako bi se naši stručnjaci zadržali u Domovini jer nastavi li se ovaj trend, uskoro nas nikoga više neće imati tko liječiti!

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.