Hrvatski radio

Radio Zadar

Zadarska Liga prikuplja sredstva na više kontinenata

31.08.2017.

12:42

Autor: S. Dražić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zadarska Liga protiv raka priređuje izložbu slika Duška Šibla koja će biti otvorena u utorak, 5. rujna u Gradskoj loži u Zadru. Cilj izložbe, koja je prodajnog karaktera, je prikupljanje sredstava za kupnju uređaja za zračenje onkoloških bolesnika u zadarskoj Općoj bolnici.

Predsjednik Lige, gradonačelnik Zadra dr Branko Dukić ističe da je do sada Liga prikupila gotovo 479 tisuća kuna za uređaj vrijedan 30 milijuna kuna:

          Još izložbom dr Stipana Kujundžića u lipnju 2016. u galeriji Višeslav u Ninu započeli smo prikupljati sredstva za kupovinu aparata za zračenje onkoloških bolesnika. Moramo izvijestiti i kako su humanitarnom akciju u Chicagu Hrvatske žene prikupile 10 tisuća dolara tako da su i oni to sada uplatili, a očekujemo i prikupljena sredstva Zadarske nadbiskupije iz korizmene akcije za istu namjenu, istaknuo je dr Dukić ujedno zahvalivši svima koji pomažu u nabavci uređaja.

  Naš poznati slikar Duško Šibl rado se odazvao pozivu zadarske Lige protiv raka, naglašava članica predsjedništva Lige protiv raka i organizatorica izložbe Mirka Batur :

   Prošle je godine Duško Šibl imao veliku i uspješnu izložbu u Kneževom dvoru u Dubrovniku nakon koje sam ga nazvala i predložila da li bi bio voljan da napravimo veliku i pravu izložbu u Zadru za Ligu protiv raka. On se rado i srdačno odazvao  pozivu jer i sam sam u obitelji ima onkološke bolesnike.

Od utorka, u 21 sat,, kada se izložba svečano otvara, pa do kraja rujna u Gradskoj loži bit će izloženo 27 ulja na platnu na temu "Figure u vremenu i pokretu" autora Duška Šibla, a sredstva od prodaje slika namjenjena su nabavci uređaja za zračenje.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.