Hrvatski radio

Radio Zadar

Zadarska Opća bolnica uputila zahvalu donatorima

24.04.2020.

11:55

Autor: OB Zadar /hrt zadar

foto ( Opća bolnica Zadar)

foto ( Opća bolnica Zadar)

Foto: - / -

U ime Uprave Opće bolnice Zadar, Upravnog vijeća i svih djelatnika Opće bolnice Zadar, ovim putem zahvaljujemo donatorima koji su nas podržali u nastojanjima da što spremnije omogućimo našim bolesnicima primjerenu razinu zdravstvene zaštite uslijed pandemije virusom SARS COV 2 .

Opća bolnica Zadar našla se pred izazovom da adekvatno odgovori zahtjevima koji su pred nas postavljeni u borbi protiv koronavirusa, a slijedeći naputke Epidemiološke službe Zavoda za javno zdravstvo Zadar, Ministarstva zdravstva kao i preporuka koje su objavljene na stranicama Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) te Europskog centra za prevenciju i kontrolu bolesti (ECDC).  Zahtjevi su obuhvaćali reorganizaciju ljudskih resursa, prenamjenu i uređenje prostornih kapaciteta, kao i nabavku opreme i medicinsko potrošnog materijala. Bez suradnje i pomoći Vas donatora zasigurno ne bi postigli visoku razinu zbrinjavanja bolesnika u ovoj borbi za zdravlje. Na račun Opće bolnice Zadar u proteklih mjesec dana izvršen je veći broj uplata što proračunskih korisnika, privatnih firmi, OPG-ova, građana, lokalnih privrednih subjekata, sportaša, osoba iz javnog života i ostalih pravnih i fizičkih osoba.

Ukupan popis donacija sa taksativno navedenim donatorima, iznosima i svrhom donacije bit će objavljeni na službenim stranicama Opće bolnice Zadar.

Svim građanima i žiteljima Županije zahvaljujemo se na brojnim pismima i porukama podrške. Djelatnicima u zdravstvenom sustavu Vaše riječi ohrabrenja i zahvalnosti, podrška su u svakodnevnom radu.

Zahvaljujući svemu navedenom, kao i zalaganju djelatnika koji riskirajući svoje zdravlje, u okviru svojih kompetencija brinu o onima kojima je pomoć najpotrebnija te sudjeluju u globalnom cilju sprječavanja širenja virusa, uspjevamo zajedničkim snagama ispuniti svoju funkciju i glavnu zadaću a to je briga i skrb za zdravlje naših pacijenata.

foto ( Opća bolnica Zadar )

foto ( Opća bolnica Zadar )

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.