Hrvatski radio

Radio Zadar

Zadarska policija čestita ali i upozorava

31.12.2017.

10:09

Autor: HRT radio zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zadarska policija šalje čestitku građanima ali i upozorava na pametno rukovanje s pirotehnikom te na staru dobru napomenu da ako pijete ne vozite nego prepustitevolan osobi koja nije konzumirala alkohol.

Čestitka / upozorenje zadarske Policijske uprave : 

            Preda nama je najveselija noć u godini, u kojoj se uobičajeno koriste pirotehnička sredstva. Iako je njihova uporaba dozvoljena, sve one koji će pirotehniku koristiti pozivamo da pri tome budu oprezni i odgovorni.  Pirotehnička sredstva moraju se koristiti na način opisan na deklaraciji proizvoda i uz mjere opreza, a nikada u zatvorenim prostorima i mjestima okupljanja većeg broja ljudi.

            Posebno apeliramo na roditelje  da pripaze na svoju djecu. Djeca mlađa od 14 godina ne smiju koristiti pirotehniku, a oni stariji neka to čine pod nadzorom.

        Građane koji će u novogodišnjoj noći u slavlju konzumirati alkohol pozivamo da ne voze alkoholizirani, već da koriste javni prijevoz, ili upravljač prepuste osobi koje nije pila.

          Svima želimo sretnu novu 2018.godinu, uz puno sreće, zdravlja, uspjeha  i mira te što manje crne kronike ! 

 

                                                           

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.