Hrvatski radio

Radio Zadar

Zadarska policija pokazala što zna i umije

29.09.2016.

09:22

Autor: Jelena Tomac

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Uoči Dana policije i blagdana svetog Mihovila, brojne policijske snage okupile su se na zadarskoj rivi. Na Danima otvorenih vrata predstavljeni su svi rodovi policije te tehnika i oprema kojom se služe.

Ova policijska jurilica dostiže i do 220 kilometara na sat, a jedinstvenu priliku sjesti na nju dobili su i najmlađi.

Ovo je motor policijski.

Puno smo brži po gradu, mobilniji smo, gužve izbjegavamo vješto s njime
jel ga teško vozit, jel opasan? Lakše nego biciklu - kaže policajac Vedran Vujević.

Interventnoj policiji posao olakšava Bleki - vjeran partner već četiri godine.

Obučen je za praćenje ljudskog traga, za traženje ljudi, nestanak, razna kaznena djela gdje je potrebna potraga za počiniteljem kaznenog djela. - hvali Petar Mustać svojeg partnera.

A počinitelju se u trag može ući i na ovaj način.

Vi ste svoj otisak ostavili, mi smo uzeli prašak koji je suprotan od podloge, izvršili smo daktiloskopsku pretragu i pronašli vaš otisak. - objašnjava Ivica Rogić, viši kriminalistički tehničar.

Policijski posao zainteresirao je mnoge.

Najinteresantnija mi je borba protiv kriminala i istrebljavanje kriminaliteta na našim hrvatskim prostorima. Jesi razmišljao kad da postaneš policajac? Jesam i još razmišljam. - kaže Frane.

Prvi put držim ovakvu pušku u rukama, čudan je osjećaj, istodobno i dobar i neugodan, ali svakako zanimljivo. - kaže nam Norbert iz Njemačke.

Građani i turisti također su imali priliku upoznati se i s preventivnim projektima koji se provode u svrhu smanjenja kriminaliteta.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.