Hrvatski radio

Radio Zadar

Zadarska policija privela 12 osoba zbog prevare osiguranja

23.02.2017.

09:19

Autor: HRT centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave zadarske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 12 osoba u dobi od 23 do 33 godine koje se sumnjiči za lažiranje prometnih nesreća i zlouporabu osiguranja.

27-godišnjaka se tako sumnjiči da je od 2013. do 2016. godine, zajedno s ostalim prijavljenima, u najmanje devet navrata, na raznim mjestima na zadarskom području, u fingiranim (namještenim) prometnim nesrećama, namjerno oštetio najmanje 10  automobila visoke klase, a potom i podnio zahtjeve za naknadu štete od automobilske odgovornosti, kasko polica i osnovnih polica te od više osiguravajućih društava potraživao naplatu štete u iznosu od preko pola milijuna kuna, od čega su uspjeli naplatili gotovo 400 tisuća kuna.

27-godišnjaka se sumnjiči da je za sebe zadržao veći dio novca te da je osobno sudjelovao u najmanje sedam prometnih nesreća, a oštećene automobile popravljao u svojoj auto-radionici izdajući račune oštećenim osiguravajućim društvima.

Protiv svih dvanaest osoba Državnom odvjetništvu podnosi se kaznena prijava zbog sumnje u počinjenje devet kaznenih djela zlouporabe osiguranja, a protiv 27-godišnjaka i dvojice 33-godišnjaka i zbog sprječavanja dokazivanja.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.