Hrvatski radio

Radio Zadar

Zadarska policija sve uspješnija u rješavanju kriminaliteta

26.09.2018.

14:26

Autor: Dorotea Perović

Zadarska policija sve uspješnija u rješavanju kriminaliteta

Zadarska policija sve uspješnija u rješavanju kriminaliteta

Foto: - / -

Polaganjem vijenaca pod središnji križ poginulim hrvatskim braniteljima na zadarskom Gradskom groblju i misom zadušnicom za poginule policijske službenike u Domovinskom ratu, zadarska policija obilježila je svoj dan. Obilježavanje je nastavljeno u Policijskom centru Franko Lisica.

Uz svečani postroj policijskih službenika prigodno je proslavljen skori Dan hrvatske policije i zaštitnika svetog Mihovila. Zbog iznimnog doprinosa u obavljanju policijskih poslova i ostvarenju prava građana ovom su prigodom dodijeljene zahvalnice zaslužnim policijskim i državnim službenicima. Načelnik PU zadarske, Anton Dražina prisjetio se 19 pripadnika ove policijske uprave koji su živote dali za slobodu i neovisnost hrvatskog naroda. Mi danas odmjerenim pristupom gradimo modernu policijsku službu kako bi se mogli uhvatiti u koštac sa izazovima i opasnostima današnjice, rekao je uz ostalo, načelnik Dražina. Svečanosti su bili nazočni i policijski vježbenici, nove uzdanice zadarske policijske uprave, policajke i policajci na kojima leži odgovornost za budući rad na sigurnosti građana. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.