Hrvatski radio

Radio Zadar

Zadarska posudionica poziva na donacije

22.08.2018.

12:19

Autor: Suzana Dražić

foto:S.Dražić

foto:S.Dražić

Foto: - / -

Dvije godine, od kada je u Zadru otvorena prva posudionica ortopedskih pomagala , ima svoje stalne ali i nove korisnike. Najveća je potražnja za krevetima i invalidskim kolicima. Pozivaju se građani da doniraju medicinska pomagala i da ih vrate oni koji se više njima ne koriste.

Jutros smo u Posudionici medicinskih pomagala  na Obali kneza Branimira zatekli nekoliko Zadrana koji su uspjeli naći potrebno pomagalo. Starija gospođa dobila je štaku jer je slomila bedrenu kost, a naš drugi sugovornik  posudio je invalidska kolica  za suprugu kojoj su potrebna nakon operacije koljena. Zadovoljni su kažu, jednostavnije je nego preko HZZO-a, pomagala su u dobrom stanju,  a kada im više ne bude trebalo vratit će ih kako bi ih mogli koristiti  oni kojima to bude trebalo. 

  Najveća potražnja je od početka za medicinskim krevetima, antidekubitalnim madracima, invalidskim kolicima i toaletnim stolicam. Ove godine uskočila je zadarska Opća bolnica dopremivši rabljene medicinske krevete, kaže voditeljica Podudionice  Ivana Matulić, a bilo je i nekoliko privatnih inicijativa. Ostaje molba za donacijama svima koji imaju korištena pomagala, a više im ne trebaju.

 

Galerija
foto:S.Dražić, Foto: -/-
foto:S.Dražić, Foto: -/-foto:S.Dražić, Foto: -/-foto:S.Dražić, Foto: -/-foto:S.Dražić, Foto: -/-foto:S.Dražić, Foto: -/-foto:S.Dražić, Foto: -/-foto:S.Dražić, Foto: -/-foto:S.Dražić, Foto: -/-foto:S.Dražić, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.