Hrvatski radio

Radio Zadar

Zadarska zračna luka srušila rekord

27.10.2016.

10:54

Autor: Andrea Buča

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zračna luka Zadar napokon je dosegnula broj od pola milijuna putnika. Sretnoj putnici Jeleni Rukavini s Plitvičkih jezera tom su prigodom uručili povratnu kartu za neko od odredišta po želji.

Posljednje dvije godine bili su vrlo blizu, tek ove godine Zračna luka Zadar ostvarila je rekordan broj putnika. Suza u oku polmilijunte putnice, radosna zbog nagrade, nesretna jer odlazi za poslom u Irsku.

Putujem u Dublin. U jednom smjeru? Da nažalost. Živim u Dublinu i radim tamo i zadnjih godinu dana putujem iz ove zračne luke. - kaže Jelena Rukavina.

Povratnu kartu po želji na neko od odredišta Jelena će iskoristiti u ovoj zračnoj luci, za posjet obitelji na Plitvičkim jezerima.

Bila je iznenađena, ali došla je karta u prave ruke jer je to djevojka koja nažalost, mora raditi u Irskoj. - govori Irena Ćosić, direktorica Zračne luke Zadar.

Od 500 000 putnika, čak 325 tisuća prevezao je Ryanair. Zahvaljujući niskotarifnim letovima, turistička sezona produljena je za 4 mjeseca. Pa ipak, sufinanciranje projekta niskotarifnih letova svake je godine upitno.

Čini mi se da nisu svjesni turistički djelatnici odnosno svi oni koji žive od turizma što bi se desio kad bi se smanjio broj letova? Mi se trudimo i ne bi htjeli da dođe do toga da se uruši jedan takav značajan projekt u koji se ulaže i koji daje izvrsne rezultate, nadamo se da će prevladati razum. - kaže Irena Ćosić.

Gradska uprava obećala je da će podmiriti sve ugovorene obveze. Hoće li Ryanair povezati zadarsku zračnu luku s nizom novih odredišta i hoće li sljedeće godine povećati broj putnika za čak 100.000, ostaje nam vidjeti.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.