Hrvatski radio

Radio Zadar

Zadarska županija četvrti dan bez novozaraženih

29.04.2020.

10:07

Autor: Radio Zadar

ilustracija: Dino Stanin / Pixsell

ilustracija: Dino Stanin / Pixsell

Foto: - / -

Tim za provedbu mjera pojačane kontrole za sprječavanje epidemije u sustavu socijalne skrbi izvršio je tijekom jučerašnjeg dana kontrolu ustanova: Obiteljski dom Kaštelanac i Obiteljski dom Rabra - izvijestili su uz ostalo iz županijskog Stožera civilne zaštite:

Na području Zadarske županije ni jutros nema novoozaraženih osoba pa je ukupan broj zaraženih koronavirusom od početka epidemije i dalje  85. S današnjim danom izliječena je  41 osoba, a  najviše  sa području Grada Zadra. U Općoj bolnici u Zadru na COVID odjelu na liječenju je troje  pacijenata, te troje lakših pacijenata u bolnici u Biogradu.  Nitko nije na respiratoru. Aktivni nadzor provodi se nad 319 osoba, a istekao je za 2379 stanovnika sa područja Zadarske županije.

Tim za provedbu mjera pojačane kontrole za sprječavanje epidemije u sustavu socijalne skrbi izvršio je tijekom jučerašnjeg  dana   kontrolu ustanova: Obiteljski dom Kaštelanac i Obiteljski dom Rabra  te ni  u jednom od domova  nisu uočeni propusti i nedostatci u postupanju po uputi Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Policijski  službenici su u protekla 24 sata izvršili  553 provjera vezano uz provođenje mjera samoizolacije kojom prilikom nisu evidentirana kršenja propisane mjere. Provodeći nadzor i provedbu Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta ili stalnog boravišta evidentirano je 20 osoba koje su  pristupile  policijskoj kontroli na prometnim punktovima, a da pri  tome nije imala valjanu propusnicu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.