Hrvatski radio

Radio Zadar

Zadarska županija dobiva treću ribarsku luku

19.10.2017.

17:23

Autor: V. Šetka

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nakon Vele Lamjane i Gaženice, treća ribarska luka u Zadarskoj županiji gradit će se u Biogradu. Za izradu projektne dokumentacije država i HBOR osigurali su milijun i pol kuna. Ugovor je potpisan danas.

Kako bi se mogli natjecati za europska sredstva, ugovor o financiranju izrade projektne dokumentacije u Biogradu su potpisali državna tajnica za more Maja Markovčić Kostelac: osobito veseli što je prostornom planu da takva luka doista bude funkcionalna, dostupna ribarima kao most između luke i tržišta.

Zadarski župan Božidar Longin ističe kako će ova ribarska infrastruktura koja će se bazirati u ove tri luke biti dobar zamah našem ribarstvu, jednom od najjačih gospodarskih subjekata u našoj županiji

Ravnatelj Županijske lučke uprave Davor Škibola najavio je izmještanje te gradnju nove trajektne luke u Biogradu: Vezat će se na trajektnu luku u Tkonu koja je već pri završetku, a s trajektnom lukom u Biogradu imat ćemo onda zaokruženu cjelinu.  

Biogradski gradonačelnik Ivan Knez očekuje da će prvi brodovi u novoj ribarskoj biogradskoj luci biti privezani za 4 do 5 godina. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.