Hrvatski radio

Radio Zadar

Zadarska županija i dalje bez novooboljelih, 15. dan zaredom

10.05.2020.

10:24

Autor: Radio Zadar

foto: Dino Stanin / Pixsell

foto: Dino Stanin / Pixsell

Foto: - / -

Petnaesti dan za redom Zadarska županija nema novooboljelih od koronavirusa, a broj ozdravljenih osoba raste. S današnjim danom ozdravilo je 80 osoba. U jednom slučaju evidentirano je kršenje mjere samoizolacije.

Od početka epidemije na našem je području testirano 2078 osoba, a tijekom jučerašnjeg dana 48 . Aktivni nadzor provodi se nad 850 osoba, a istekao je za njih 2899.

Policijski službenici su u protekla 24 sata obavili 157 provjera vezano uz provođenje mjera samoizolacije kojom prilikom je evidentirano 1 kršenje propisane mjere. Provodeći nadzor i provedbu Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta ili stalnog boravišta evidentirano je 7 osoba koje su pristupile policijskoj kontroli na prometnom punktu, a da pri tome nisu imali valjane propusnice.

Iako je situacija na području Zadarske županije stabilna, i dalje apeliramo na građane da se drže protuepidemijskih mjera i suzdrže većih okupljanja kako bi zadržali dobru epidemiološku sliku. Dobra i stabilna situacija rezultat je svih mjera koje su bile propisane od strane nacionalnog stožera, ali i svih građana koji su se tih mjera pridržavali. Zato, ostanimo odgovorni i dalje i učinimo zajedno sve kako bi do kraja suzbili ovu epidemiju - izvijestili su iz županijskog Stožera civilen zaštite. 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.