Hrvatski radio

Radio Zadar

Zadarska županija kao središte cikloturizma?

03.07.2015.

15:42

Autor: HRT centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Turistička zajednica Zadarske županije pokrenula je projekt izrade biciklističke destinacije koji bi trebao svjetlo dana ugledati sredinom 2016. godine.

Projekt se sastoji od ukupno 7 faza u kojima su obuhvaćene razne aktivnosti od analize same destinacije u turističkom i ciklo-turističkom smislu, potencijala za ciklo-turizam u geografskom i klimatskom smislu, trasiranja, kategorizacije i klasifikacije biciklističkih staza i ruta pa do izrade vizualnog identiteta, labelinga, edukacije lokalnih subjekata i promocije na ciljanim ciklo-turističkim tržištima.  

Projekt koji smo započeli, nadogradnja je i nastavak napora koje su lokalne turističke zajednice napravile proteklih godina unutar svojih destinacija i koje bi ovim projektom trebale dobiti novo svjetlo, unificiranost i prepoznatljivost u krugu zaljubljenika u ciklo-turizam. Zadarska županija je gotovo bez konkurencije u Hrvatskoj i široj okolici po potencijalima za ciklo-turizam i očekujemo kroz 3-5 godina da gosti na biciklima budu jedni od nositelja turizma u pred i post sezoni - kazala je Mihaela Kadija, direktorica turističke zajednice Zadarske županije. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.