Hrvatski radio

Radio Zadar

Zadarska županija pred novim izazovima i s novim projektima

16.04.2022.

09:52

Autor: Suzana Jakšić Mandić

Dom županije u Zadru

Dom županije u Zadru

Foto: Dino Stanin / Pixsell

Zadarska županija danas, 16. travnja obilježava 29 godina svog postojanja. Svečana sjednica Skupštine Zadarske županije održat će se u srijedu 20. travnja, a njoj će, uz ostalo, biti uručene nagrade ovogodišnjim laureatima. Korona kriza je na zalasku. Puno je kvalitetnih projekata, novih ideja, a sve to utječe na ukupno životno zadovoljstvo naših stanovnika, kaže župan Božidar Longin. Župan je posebno ponosan na činjenicu da Zadarska županija i dalje bilježi rekordne brojke zaposlenosti: 

Župan Longin o gospodarstvu

Zadarska županija pripremila je u ovogodišnjem proračunu i neke nove aktivnosti, dodaje župan. Uskoro krećemo s mjerama subvencije stambenih kredita za višečlane obitelji i deficitarna zanimanja i s mjerom sufinanciranja otvaranja start-up tvrtki. Mislim da je to jako dobro, to je vrlo dinamično i držim da ćemo povući dobre rezultate.

Župan B. Longin

Velika su očekivanja od turističke sezone u koju Zadarska županija ulazi s novom kampanjom – eno gastro destinacije. Županija nije samo administrativna ustanova, Županija su prije svega - ljudi, ističe župan Longin…


Župan B. Longin

Uz čestitku svim građanima povodom Dana Zadarske županije, župan poručuje da je veliki optimist po pitanju daljnjeg razvoja naše županije, priopćeno je iz ureda zadarskoga župana. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.