Hrvatski radio

Radio Zadar

Zadarska županija: troje preminulih i 126 novooboljelih

26.11.2020.

11:13

Autor: Radio Zadar

Zadarska županija: troje preminulih i 126 novooboljelih

Zadarska županija: troje preminulih i 126 novooboljelih

Foto: - / -

Zadarski stožer civilne zaštite izvijestio je jutros da na području županije imamo 126 osoba novooboljelih od koronavirusa. U Općoj bolnici u Zadru preminula su tri pacijenta u dobi od 50, 73 i 84 godine koji su uz infekciju koronavirusom bolovali od težih kroničnih bolesti.

Po broju novozaraženih prednjači grad Zadar sa 72 slučaja. Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 476 uzoraka, a pod aktivnim nadzorom je 2471 stanovnik. Aktivno je 1727 slučaja zaraze.

Testiranja u Domu za starije i nemoćne osobe Zadar pokazala su da je na koronavirus pozitivno još 6 korisnika te jedan korisnik u podružnici Doma u Salima.

U zadarskoj bolnici na svim COVID odjelima hospitalizirana su 43 bolesnika od kojih je 7 na respiratoru, a u Specijalnoj bolnici za ortopediju Biograd na Moru na liječenju je 13 pacijenata.

Zamjenik ravnatelja Opće bolnice Zadar, dr. Edi Karuc poručuje: Na žalost sve je veći broj hospitaliziranih pacijenata u Općoj bolnici  Zadar sa teškom kliničkom slikom i sve veći broj je na raznim metodama strojne ventilacije. Veliko upozorenje svima je što u posljednje vrijeme teže obolijevaju i mlađi ljudi te ih spajamo na kisik i respirator. Mi u bolnici ubrzano popunjavamo kapacitete, a ukoliko se nastavi ovako postat će problem liječenja bolesnika s akutnim i kroničnim bolestima. Apeliramo na sve da čuvaju sebe jer tako  čuvaju i druge, naš zdravstveni sustav je preopterećen, a liječnici i medicinske sestre rade i preko svojih mogućnosti. Molim vas da ozbiljno shvatite ovu situaciju koja je daleko gora nego u prvom valu epidemije.

U protekla 24 sata policijski službenici Policijske uprave zadarske  evidentirali su dva kršenja mjere samoizolacije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.