Hrvatski radio

Radio Zadar

Zadarska županija: Ukrajinci mogu računati na svu potrebnu pomoć, zadarski Crveni križ dogovara prevoditelja

28.02.2022.

11:01

Autor: Filip Buzov

U gradu Przemysl na Poljskoj granici postavljen je punkt za izbjeglice

U gradu Przemysl na Poljskoj granici postavljen je punkt za izbjeglice

Foto: AUTOR Armin Durgut / Pixsell

U zadarskom Caritasu za sada nisu imali izravnih upita za pomoć - kazala nam je ravnateljica Mirjana Tadić uz napomenu kako njihov angažman nije upitan, te da je Hrvatski Caritas već otvorio poseban žiro račun na kojem se prikuplja novčana pomoć za Ukrajinu.

Kako se doznaje prve obitelji iz Ukrajine stigle su i u Zadarsku županiju. 


I zadarski Crveni Križ žurno se priprema za izbjeglice iz Ukrajine, u ovome trenutku dogovaraju i prevoditelja koji će im pomagati u tom poslu - kazao nam je ravnatelj Šime Lisica uz napomenu kako svi oni koji žele pomoć trebaju se i prijaviti. 

Mi ih otvorena srca čekamo, i normalno da ćemo im pružiti svu potrebnu pomoć, spremni smo znači, tu je pučka kuhinja, socijalna samoposluga, uglavnom vidjeli smo da dolaze žene i djece, pa smo osigurali da sve imamo za dječicu,

Mirjana Tadić, ravnateljica Caritasa Zadarske nadbiskupije

Mi ćemo znači svim migrantima koji dođu tu, bilo u privatnom smještaju ili bilo kojem drugom, pružiti pomoć u vidu humanitarne pomoći, od hrane, higijenskih potrepština, odjeće, obuće, posteljine, isto tako pružamo i psihosocijalnu pomoć , naš psiholog izlazi na teren . Da li do sada bilo poziva ili prijavljenih ? Za sada nije, ali imamo neslužbene informacije kako su došle dvije obitelji na području Zadra, čekamo da se jave,

Šime Lisica, Ravnatelj GDCK Zadar

Tonske izjave, M.Tadić i Š. Lisica

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.