Hrvatski radio

Radio Zadar

Zadarska županijska organizacija HSU-a prešla u Stranku umirovljenika

04.11.2020.

14:07

Autor: HRT Radio Zadar/HINA

Tomislav Miletic/PIXSELL

Tomislav Miletic/PIXSELL

Foto: - / -

Tajnik Stranke umirovljenika Žarko Delač izvijestio je o prelasku organizacija Hrvatske stranke umirovljenika Zadarske županije nezadovoljnih radom predsjednika Silvana Hrelje u Stranku umirovljenika, poručivši kako je počelo ujedinjavanje umirovljeničkih opcija.

Sve stranačke organizacije Zadarske županije, gradski i općinski ogranci HSU-a Zadar, Biograd na moru, Kolan, Privlaka, Pašman i Pakoštane zajedno sa svojih šest općinskih, gradskih i županijskih vijećnika prešle su u Stranku umirovljenika.

"Ovim činom ponovno započinjemo proces ujedinjavanja umirovljenika koji smo 2009. godine pokrenuli osnivanjem Bloka umirovljenici zajedno, a testirat ćemo ga uskoro među biračima na predstojećim lokalnim izborima", kazao je Delač istaknuvši da je motiv prelaska u Stranku umirovljenika nezadovoljstvo vodstvom predsjednika HSU-a Silvana Hrelje.

Delač je na konferenciji za medije istaknuo da se u budućnosti očekuju nove akvizicije u Stranku umirovljenika, što je početak jačanja umirovljeničkih opcija uoči lokalnih izbora. Dodao je kako će Stranka umirovljenika, koja je 2009. godine započela proces ujedinjavanja umirovljenika osnivanjem Bloka i Nacionalnog vijeća za umirovljenike i starije osobe, nastaviti biti interesna, a ne ideološka stranka te raditi na zaštiti interesa umirovljenika.

Smatra da se, osim za materijalna prava umirovljenika, treba boriti i za druge, socijalne aspekte života starijih, kroz usvajanje Deklaracije o pravima starijih osoba te uspostavu javnog pravobranitelja za starije i umirovljenike.
Dodao je kao će na predstojećim lokalnim izborima, Stranka umirovljenika zajedno s Maticom umirovljenika Hrvatske i Sindikatom umirovljenika Hrvatske, izaći samostalno gdje god je to moguće, ali da će lokalnim organizacijama ostaviti otvorenu mogućnost za koaliranje s onim političkim opcijama s kojima najbolje surađuju. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.