Hrvatski radio

Radio Zadar

Zadarske klape nastupaju u Gradu heroju

21.04.2017.

13:13

Autor: HRT centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Sutra i prekosutra klape Zadarske županije odlaze u Vukovar gdje će održati Smotru klapa te sudjelovati na misi u crkvi Svetog Filipa i Jakova. U sklopu programa bit će otvorena i izložba „Tragovi-izgubljena sjećanja“.

U subotu, 22. travnja 2017. godine u Hrvatskom Domu Vukovar u Vukovaru održat će se Smotra klapa Zadarske županije te otvaranje izložbe autorice Marije Šarić-Ban pod nazivom „Tragovi-izgubljena sjećanja“.

Na Smotri klapa kojom ujedno počinje i obilježavanje Dana Grada Vukovara nastupit će 7 klapa sa područja Zadarske županije, i to: muška  klapa Ponistra iz Crnog, mješovita klapa Puntadura iz Vira, muška klapa Koporan iz Poličnika, ženska klapa Zikva iz Pašmana, muška klapa Donat iz Zadra, ženska klapa Peružini iz Paga i muška klapa Težaci iz Paljuva.

Na otvaranju izložbe „Tragovi-izgubljena sjećanja“ nastupit će paški pučki pjevači, a posjetitelji će uz zanimljivu izložbu koja prikazuje hrvatsku  narodnu nošnju kao inspiraciju u kazališnoj kostimografiji i odijevanju u prošlosti, sadašnjosti i budućnosti, moći vidjeti narodnu nošnju Grada Paga te djevojačku i žensku narodnu nošnju iz Polače (KUD Gradina).

U nedjelju, 23. travnja 2017. godine klape Zadarske županije pjevat će na svetoj misi u 11 sati u crkvi Svetog Filipa i Jakova u Vukovaru, te istoga dana zajedno sa  županom Stipom Zrilićem položiti vijence na mjestu masovne grobnice na Ovčari te Memorijalnom groblju.

 

 

 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.