Hrvatski radio

Radio Zadar

Zadarske maškare od 12. - 15. veljače

04.02.2015.

13:00

Autor: rzd

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Maškare počinju u četvrtak 12. veljače izložbom fotografija s prošlogodišnjeg karnevala. Nastavljaju se u petak 13., svirkom Kuzme & Shaka Zulu-a. Za Valentinovo u dvorani Krešimira Ćosića bit će priređeno Valentinovo pod maskama uz koncert Ricarda Luquea & prijatelja, a svirat će se i u Varoši. U nedjelju 15. veljače je dan kad će biti održana glavna karnevalska povorka koja je najavljena za 15 sati.

Program događanja Karneval 2015.

 Četvrtak, 12.02

-          18:00 sati:Caffe Galerija Ginaotvorenje izložbe Tomislava Marijana Bilosnića

  • Fotografije prošlogodišnjeg karnevala u Varoši i Zadru.

 -          21:00 sati:Caffe Bar Kult - "Budite i Vi zvijezda!"

  • Maskirane karaoke – najbolje karaoke, maksimalno zezanje!

Petak, 15.02.

-          21:00 sat: Tovar Square (terasa caffe barova Kult & Dišpet u Varoši) - "Ljeto nam se vratilo!"

  • Ljeto usred zime! Glazbeni uvod uz DJ Anđela nastavlja se s koncertom zvijezda večeri Kuzma & Shaka Zulu.

Subota, 14.02. – program povodom Valentinova

-          21:00 sat: Dvorana Krešimir Ćosić - Valentinovo pod maskama – koncert Ricardo Luque & prijatelji

  • Romantična latino & salsa zabava pod maskama uz koncert Ricardo Luque & Prijatelji! Nagrada za najromantičniji par pod maskama: Spa paket za dvoje. 

-          22:00 sata: Tovar Square (terasa caffe barova Kult & Dišpet u Varoši) – "Nije ljubav za sve"

  • Maskirana zabava za samce (naravno, dobrodošli su svi ;). Prigodni program prezentacije vrhunskog whiskeya uz simpatične maskirane hostese i glazbu DJ Petrusa

 Nedjelja, 15.02. – dan glavne karnevalske povorke

-          11:30-13:00 sati:Tovar Square (terasa caffe barova Kult & Dišpet u Varoši) - "Čupave maske"

  • Maškare za Vas i Vaše kućne ljubimce! Namaskirajte se, dođite u paru i pomozite Azilu za napuštene životinje. Biranje najljepše maskiranog kućnog ljubimca uz stručni žiri. Donacije su namijenjene Azilu za napuštene životinje Zadar; Glazba: DJ Anđelo

-          15:00 sati do kasno u noć: Glavna povorka Zadarskog karnevala

  • Tradicionalna povorka Zadarskog karnevala, sastavljena od pučkih maškaranih skupina iz Zadra te bliže i dalje okolice, održat će se u nedjelju, dana 15. veljače u organizaciji Turističke zajednice grada Zadra. Karnevalska povorka okupljat će se od 15:00 sati na parkiralištu ispred zgrade „Ljepotice“ na Branimirovoj obali. Početak povorke predviđen je u 16:00 sati, a kretat će se rutom preko Jazina i Obale kralja Tomislava prema Narodnom trgu, odakle će poslije pojedinačnog predstavljanja svih karnevalskih skupina vesele maškare nastaviti Kalelargom i Forumom. Krajnja destinacija i glavni zabavni program odvijat će se na Tovar Squareu, odnosno na terasi Caffe Barova Kult & Dišpet u Varoši, gdje će skupine glazbom dočekati DJ Anđelo, a potom slijedi urnebesna zabava uz koncert grupe Psihomodo Pop! Svi prijavljeni sudionici karnevalske povorke dobiti će bon za besplatnu hranu i piće na Tovar Squareu u Varoši.

 Utorak, 17.02. – pokladno finale

-          20:00 sati: Tovar Square (terasa caffe barova Kult & Dišpet u Varoši) – "Izbor najboljih pojedinačnih maski Zadarskog karnevala"

  • Finalna večer poklada uz izbor najboljih pojedinačnih maski! U natjecanje se može prijaviti do 22:00 sata, nakon čega će strogi žiri dodijelit će tri nagrade za najbolju pojedinačnu masku. Glazba DJ-a maskirnog imena Nemorales i živa svirka benda iznenađenja!

 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.