Hrvatski radio

Radio Zadar

15:31 / 28.04.2020.

Autor: Filip Buzov/Hina

Zadarske škole bit će spremne za nastavu

HRT Zadar

HRT Zadar

Foto: - / -

Ukoliko će za 13 dana krenuti nastava za učenike nižih razreda - zadarske škole bit će spremne - potvrdio je za naš program Joso Nekić, gradski pročelnik za školstvo. Konačne preporuke za škole bit će objavljene u četvrtak - objavio je danas Krunoslav Capak, ravnatelj HZJZ-a.

Kao što je poznato, osnovne škole od 11. svibnja trebale bi ponovno organizirati nastavu za učenike od prvog do četvrtog razreda, međutim još uvijek nisu objavljene upute u vezi s brojnim pitanjima oko mjera zaštite i organizacije koja će se morati provoditi. 

Pročelnik za školstvo grada Zadra, Joso Nekić očekuje kako će zadani uvjeti biti realno postavljeni, a samim time i ostvarivi -, sve će se napraviti da škole u Zadru budu spremne za održavanje nastave : naš prioritet je da u školi ne smije nedostajati sredstava za dezinfekciju, sapuna za pranje ruku, tople vode, znači sve ono što su i do sada bila pravila, odnosno preporuke...što se tiče socijalnog distanciranja, ja sam potpuno uvjeren da će se donijeti one mjere koje se moći realizirati , postoje školske dvorane, postoje hodnici, u konačnici postoje i zbornice koje su veće, tako da što se tiče zahtjeva mislim kako ćemo mi na njih moći odgovoriti....

Konačne preporuke za škole bit će objavljene u četvrtak  

 Upute su donesene i poslane resornom ministarstvu - otkrio je na današnjoj konferenciji Nacionalnog stožera,  Krunoslav Capak, ravnatelj HZJZ-a:

Capak je rekao kako je HZJZ dovršio nacrt preporuka za državnu maturu i funkcioniranje škola, koje su upućene Ministarstvu znanosti i obrazovanja na primjedbe i komentare, a konačne će preporuke biti objavljene u četvrtak. Ne želeći govoriti više o preporukama rekao je kako su to najdetaljnije preporuke koje su dosad napravili te ocijenio kako je moguća distanca među djecom u školi. 

Pročelnik za školstvo grada Zadra, Joso Nekić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.