Hrvatski radio

Radio Zadar

Zadarske snage na CRO Race su Ivan Krpina i Daniel Filić

29.09.2022.

11:43

Autor: HRT RADIO ZADAR

Ivan Krpina i Danijel Filić

Ivan Krpina i Danijel Filić

Foto: Ž. Kapelari / Radio Zadar

Svoje predstavnike na sedmoj međunarodnoj biciklističkoj utrci CRO Race kroz Hrvatsku ima i grad Zadar. Istina, nije riječ o natjecateljima, biciklistima, već o sucima na motorima. 

To je dvojac Ivan Krpina i Daniel Filić koje smo zatekli jučer po završetku druge etape koja je cilj imala u Zadru.

- Meni je ovo već peti put da sam dio ovog velikog spektakla. Ove godine sam malo u drukčijoj ulozi, moto sam regulator koja je relativno nova dužnost, uvedena je 2019. godine. Moj posao je pratiti utrku i paziti da vozila, motori, kamere, fotografi i ostali ne utječu na regularnost utrke. Usko surađujem s organizatorima i sa sucima. Uz godišnji koji sam uzeo radi ovoga, ovo je moj posao i zadovoljstvo, poseban je osjećaj kad ulaziš u Zadar – istaknuo je Ivan Krpina.


- Ja treći put sudim na CRO Race. Vrlo sam sretan što mogu sudjelovati među svom tom kremom biciklističkog svijeta. Stjecanje iskustva među najboljim svjetskim biciklistima i sucima je ono što me još dodatno motivira i veliki je korak i napredak u mojoj sudačkoj karijeri jer sam dokazao kvalitetu samim tim što sam ponovno pozvan za ovu utrku – rekao je Daniel Filić.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.