Hrvatski radio

Radio Zadar

Zadarski Badnjak kao novi turistički proizvod?

24.12.2018.

14:42

Autor: VŠ - SJM

Jutros u Zadru, foto: slušatelj

Jutros u Zadru, foto: slušatelj

Foto: - / -

Na više lokacija na zadarskom Poluotoku jutros je bilo veselo, kao i uvijek na Badnji dan. Stotine Zadrana uživalo je u blagdanskom ozračju. A evo što direktor TZ grada Mario Paleka kaže na pitanje hoće li se zadarski Badnjak kao brend narednih godina možda ponuditi turističkom tržištu ?

On je poseban svugdje, ali vjerojatno u Zadru je dosta specifičan, obzirom da dugi niz godina zapravo se slavi na jedan osebujan način, odnosno jako puno ljudi je prisutno u gradu, i upravo iz tog razloga mi nismo ni htjeli kao Turistička zajednica oduzimati nekakvo pravo prvenstva ili zakupa prava, da zapravo Turistička zajednica odnosno Advent kao takav bude organizator nekakvog Badnjaka u Zadru. To će cijeli grad spontano kao i svake godine. Mislim da ugostiteljima i svima ostalima treba prepustiti da zapravo i oni prorade na način da njihova mašta odnosno ta tradicija bude maksimalno konzumirana kao u prijašnjim godinama - poručio je Mario Paleka. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.