Hrvatski radio

Radio Zadar

12:44 / 19.01.2021.

Autor: S. Dražić

Zadarski Crveni križ brine za 80-ak obitelji

foto:HCK

foto:HCK

Foto: - / -

Za pomoć stanovništvu stradalom u katastrofalnom potresu na žiro račun Hrvatskog Crvenog križa do sada je uplaćeno oko 43,3 milijuna kuna,a na donatorskom telefonu 060 9011 zabilježeno je gotovo 91 tisuća poziva u vrijednosti od oko 567 tisuća kuna.

Hrvatski Crveni križ skrbi za 25.000 ljudi na potresom pogođenom području, a među njima je i zadarski Crveni križ koji je aktivan u pružanju pomoći i na potresom stradalom području, ali i ljudima koji su našli privremeni smještaj u Zadru i okolici.

  Tim od 8 članova zadarskog Crvenog križa prošli je tjedan boravio na području Petrinje, kaže ravantelj zadarskog Crvenog križa Šime Lisica:

 Naša dva djelatnika i šest volontera  bili su tamo pet dana i pomagali su na terenu, u skladištima, raznoslili hranu po selima, pomagali u administraciji...

   Kako na našem području trenutačno boravi 409 osoba iz Sisačko-moslavačke županije Crveni križ pruža potrebnu pomoć i podršku za 80-ak obitelji:

    Osiguravamo im nekvarljivu hranu, higijenske potrepštine, odjeću i obuću, grijalice, deke i posteljinu. Tu su i naši psiholozi koji pružaju psihološku pomoć, a takvih je zahtijeva sve više.

 I dalje se preko Hrvatskog Crvenog križa prikuplja pomoć za stradale u potresu. Odjeće i obuće ima dovoljno, ali je potrebna nekvarljive namirnice, higijenske potrepštine, grijalice i građevinski materijal.

 

Poslušajte prilog

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.