Hrvatski radio

Radio Zadar

Zadarski dani frankofonije 2016.

08.03.2016.

10:21

Autor: HRT centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ožujak je mjesec frankofonije. Manifestacijom Zadarski dani frankofonije Zadar je i ove godine dio svjetske zajednice koja, na pet kontinenata i u 80 država, obuhvaća 274 milijuna frankofonaca. U nastavku programa za gimnazijalce jutros dokumentarni film, a za najmlađe zanimljive radionice.

U Gimnaziji vladimira Nazora jutros je prikazan kongoanski dokumentarni film Putovima rumbe.

Radionice francuskoga jezika Učimo francuski za predškolce održavaju se u vrtiću Grigor Vitez Dječjeg vrtića Radost, a za trećaše u Osnovnoj školi Stjepana Radića Bibinje.

Francuski animirani film Vukovo oko po romanu Danijela Penaka (Daniel Pennac) prikazuje se u učenicima frankofoncima u Osnovnoj školi Petra Preradovića u 16 sati i u Osnovnoj školi Šime Budinića u 17,30 sati.

Kao i do sada, organizator frankofonije u Zadru je Hrvatsko-francuska udruga Zadar u suradnji s Odsjekom za francuski jezik i književnost Sveučilišta u Zadru, dječjim vrtićima Radost i Sunce, zadarskim osnovnim školama Petra Preradovića, Šimuna Kožičića Benje, Šime Budinića i Privatne osnovne škole NOVA te Osnovnom školom Stjepana Radića Bibinje, Gimnazijama Jurja Barakovića i Vladimira Nazora i Hotelijersko-turističkom i ugostiteljskom školom Zadar. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.