Hrvatski radio

Radio Zadar

Zadarski glumci u Zagrebu

14.02.2020.

09:05

Autor: HRT Radio Zadar

Zadarski      glumci u Zagrebu

Zadarski glumci u Zagrebu

Foto: - / -

Dramska predstava „Kabanica“ Drame Plus i Hrvatskog narodnog kazališta Zadar, jedna od tri najbolje dramske predstave u državi prema odluci struke, gostuje u Zagrebu .

Novo gostovanje ove popularne predstave koja je oduševila ne samo struku, već i onu publiku čiju je pažnju najteže zadržati, naše mlade, odvija se u petak i subotu, 14. i 15. veljače, u kazalištu Centra za kulturu Trešnjevka, s početkom u 20:00 sati. Nakon izvedbe u petak slijedi i okrugli stol. Kao što je bio slučaj sa svim pet zadarskih izvedbi, karte za zagrebačku izvedbu planule su puno prije datuma same izvedbe.  

Izuzetno nam je drago što je predstava naišla na tako dobar odjek i izvan grada u kojemu je nastala. Jako se veselimo našoj zagrebačkoj „premijeri“ te se nadamo da je to tek početak gostovanja naše adaptacije kultne pripovijetke, poručuje redatelj predstave Vinko Radovčić.

Glumci Lovro Ivanković, Luka Barešić, Deni Sanković, Matino Antunović, Toma Medvešek te  Domagoj Nižić, koje je publika u Zadru nakon svake izvedbe nagradila gromoglasnim pljeskomjedva čekaju igrati za zagrebačku publiku. 

Oko gostovanja je uzbuđen i ostatak tima predstave - kostimografkinja Anita Goreta, oblikovatelj svjetla Frane Papić, savjetnica za scenski pokret Matea Bilosnić, dramaturginja Sunčica Sodar te scenograf Josip Kresović.  

Podsjetimo, „Kabanica“ je suvremena kazališna adaptacija istoimenog teksta velikana ruske književnosti Nikolaja Vasiljeviča Gogolja, nastaloj u sklopu projekta „Lektira na sceni“ koji za cilj ima mlade vratiti u kazalište. Prva je to dramska predstava u povijesti zadarskog kazališta nominirana za Nagradu hrvatskog glumišta u kategoriji Najbolja dramska predstava u cjelini. 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.