Hrvatski radio

Radio Zadar

Zadarski grkokatolici dobili crkvu za bogoslužja

01.03.2021.

13:06

Autor:

Zadarski grkokatolici dobili crkvu za bogoslužja

Zadarski grkokatolici dobili crkvu za bogoslužja

Foto: - / -

Od iduće nedjelje počinje redovito mjesečno bogoslužje za katolike istočnog obreda (grkokatolike) u Zadru. Dobrotom Zadarske nadbiskupije, za potrebe bogoslužja je grkokatolicima dodijeljena crkva Svetoga Duha (ul. Franka Lisice, kod Gradskog groblja).

Na zadarskom području već živi priličan broj grkokatolika, od kojih su jedan dio grkokatolici iz Dalmacije od starine, a drugi novodoseljeni grkokatolici Ukrajinci, Rusini i Slovaci koji rade i žive na zadarskom području. Križevačka eparhija u dogovoru sa Zadarskom nadbiskupijom započinje pastoralnu skrb za grkokatolike.

Križevački biskup Milan Stipić imenovao je o. Marjana Jeftimova, župnika Jatsrebarskog kao župnika i o. Livija Marijana, đakona, da skrbe o njihovom vjerskom životu. Za sada će se liturgija (misa) za grkokatolike održavati jednom mjesečno. Prvu će liturgiju u nedjelju 7. ožujka u 16 sati služiti križevački biskup Milan Stipić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.