Hrvatski radio

Radio Zadar

Zadarski HSLS: Smanjit ćemo prirez građanima i namete poduzetnicima

10.05.2017.

14:35

Autor: Filip Buzov

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Svoje kandidate i predizborni program za Gradsko vijeće Zadra danas je predstavio zadarski HSLS. Njihov kandidat za gradonačelnika, Nino Dellavia najavljuje reorganizaciju gradske uprave, smanjenje režija i prireza za građane i poduzetnike te kvalitetnu skrb za potrebite .

Program  "Bolji Zadar" pripreman je dugo i temeljito i on nije samo za četiri godine već za puno duže razdoblje ističu u HSLS-u. Tri su stupa na kojima se on temelji, a to su gospodarska inicijativa, stručna uprava i smanjenje razlika - istaknuo je u uvodu kandidat za gradonačelnika Nino Dellavia:

 Ključni projekti su sredstva iz europskih fondova, pokretanje Centra novih tehnologija, kroz program ruralnog razvoja uspostavit ćemo tržnicu s lokalnim proizvodima, analaza luke Gaženica, povećanje plaća svim Zadranima kroz smanjenje prireza, rasterećenje privatnog sektora od nameta, sniženje cijene najma poslovnih prostora u vlasništvu grada kao i ponuda otkupa tih prostora .

HSLS-ova kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika Marina Marić ističe kako razvoj petog grada u Hrvatskoj koči nestručna i spora gradska uprava koja treba temeljite promjene:

Stručna uprava, a ne rođaci, svakako ono što ćemo raditi i što je nužno je uvođenje dvosmjenskog rada, to se mora provesti jer sada građani moraju izgubiti cijelo jutro za gradsku upravu.

Sva gradska imovina bit će popisana i uvrštena u jedinstveni registar, tu je i najava izgradnje vodovodne mreže, biciklističkih staza, uređenje gradskih plaža. Drugi kandidat za zamjenika, Ivo Žuvela smatra kako treba podignuti kvalitetu usluge u zdravstvu:

Zdravstvo je primarno moja struka...postoje razni modusi koje bi predložili, velike su liste čekanja, nažalost na mnoge pretrage se mora odlaziti u veće centre , preko 15 tisuća žena nema upisano svog ginekologa, nije problem u stručnosti liječnika, problem je u broju ..

Osnivanje Doma za beskućnike, jačanje udruga koje pomažu starijim i nemoćnim osobama, snižavanje cijena vrtića - sve je to dio programa Bolji Zadar - zadarskog HSLS-a.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.