Hrvatski radio

Radio Zadar

Zadarski HSLS traži veću sigurnost na cestama

15.09.2015.

10:36

Autor: HRT centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Kako bi se povećala sigurnost građana i djece u prometu zadarski HSLS traži postavljanje semafora na raskrižju ulice Nikole Tesle i Jakova Šubića te "ležećeg policajca" u ulici Hrvoja Ćustića.

Gradski ogranak HSLS-a Zadar uputio je preko svojih vijećnika m.o. Plovanija I Jazine II zahtjeve za rješavanje komunalnih problema, koji se tiču svjetlosne signalizacije na raskrižju ulice Nikole Tesle i Jakova Šubića. Stanovnici tog m.o. dotično raskrižje smatraju potencijalnom opasnošću za sve sudionike u prometu, a naročito djecu koja pohađaju O.Š “Bartol Kašić”.

Vijećnik m.o. Jazine II u dogovoru s  I.O. HSLS-a Zadra uputio je zahtjev za postavljanje usporivača prometa u ulici Hrvoja Ćustića kao jednu od ideja za rješenje sigurnost sudionika u prometu.

Upućivanje zahtjeva Gradu Zadra pokazatelj je da se na Gradskom vijeću ne raspravlja o komunalnim problemima koji su stvarni i životni, već se politizira I uglavnom bavi nebitnim temama.

Očekujemo od nadležnih u Gradu Zadru da se uključe u rješavanje spomenutih problema, jer su problem vezani za sigurnost svih nas, a naročito djece.

Predsjednica G.O. HSLS-a Marina Marić je na zadnjoj sjednici I.O. HSLS-a podržala vijećnike mjesnih odbora u rješavanju spomenutih problema,te ih prosljedila nadležnima u Gradu Zadru.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.