Hrvatski radio

Radio Zadar

Zadarski HSLS: Zaštitimo našu djecu

21.03.2016.

10:17

Autor: HRT centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zadarski HSLS traži rješavanje problema prebrze vožnje u Ulici Hrvoja Ćustića. Mjesni odbor Jazine 2 prošle je godine poslao gradskim službama zahtjev za postavljanje uspornika prometa u Ulici Hrvoja Ćustića kao jednu od ideja za povećanje sigurnosti prometa u toj ulici.

Ako to nije moguće traže postavljanje sustava radarskih kamera. 

Priopćenje zadarskog HSLS-a prenosimo u cijelosti.

 

HSLS ZADAR

M.O. JAZINE 2

Jeretova 5

23000 Zadar

+385 23 311 346 

Predmet: ulica Hrvoja Ćustića m.o Jazine 

Poštovani, 

Dana 11.09.2015.g. poslali smo gradskim službama zahtjev za postavljanje uspornika prometa u ulici Hrvoja Ćustića kao jednu od ideja za povećanje sigurnosti prometa u toj ulici.

Pozdravljamo planove rasporeda policijskih ophodnji u ulici Hrvoja Ćustića, ali kako smo svi svjedoci nedavnih čestih prometnih nesreća u kojoj su stradala djeca upravo u toj ulici, apeliramo na gradski Odjel za komunalnu infrastrukturu  da   nađe rješenje za spomenutu ulicu. 

Koliko imam saznanje, Grad Zadar se očitovao na temu postavljanja uspornika, i to da bi postavljanje uspornika djelomično bilo u suprotnosti s pravilnikom o prometnim znakovima, signalizaciji i opremi na cestama. 

Razgovarajući o ovom problemu s mještanima mog mjesnog odbora Jazine 2 i roditeljima djece koja su sudionici u prometu ovom ulicom, jedan od roditelja mi je kazao da postoje tri vrste uspornika te da je moguća ugradnja jedne od tri vrste? 

No, ako to nije moguće, apeliramo na Grad Zadar u  cilju što veće sigurnosti prometa na cestama da se poduzmu sve aktivnosti u suradnji s Policijskom upravom odjela prometa , da se postavi sustav radarskih kamera koje bi vršile  stalni nadzora prometa na spomenutoj lokaciji, po uzoru na Split i Zagreb, uz postavljanje i prometne signalizacije koja upozorava vozače da su pod radarskim nadzorom. 

Danas kad smo svjedoci teških prometnih nesreća učinimo svi zajedno minimum u zaštiti naše djece , ne treba nam to da se događa   da djeca i dalje stradavaju, a „mi“ se pozivamo na kršenje pravilnika i sl. 

Zato još jednom apeliramo: nađimo rješenje koje će biti u skladu sa zakonom i pravilnicima, a smatram da je postavljanje radarskih kamera dobro rješenje u interesu svih naših mještana jer sigurnost naše djece ne bi trebala biti predmetom rasprave.

Nada da će vozači ipak poštovati prometne znakove o ograničenju brzine nije nam dovoljna, već moramo ići u smjeru ovakvog rješenja, a to bi bilo postavljanje radarskih kamera. 

S poštovanjem, 

 

Predsjednik

m.o (HSLS) JAZINE 2

Goran Ban v.r

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.