Hrvatski radio

Radio Zadar

Zadarski Kafić Uzdravlje

07.01.2016.

15:16

Autor: Petra Mustać Pezo

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

I Zadar ima svoj Kafić Uzdravlje. Mjesto je to gdje svatko radi što želi, a umjesto ostavljanja poruka na facebook zidu, gosti ostavljaju svoje poruke i crteže. Dvadesetak crteža tako je izložio par umjetnika koji nisu samo pili skupa na šanku, već i aktivno crtali.

Irena i Nenad sjedili su za šankom i crtali. Druženje u kafiću tako su pretočili u nešto vrlo konkretno. Izložili su dvadesetak radova, a izložbu je prigodnim riječima otvorio Damir Masar:

Tako da ja ovdje neću govoriti o igri svijetla i sjene. Pomno odabranim motivima i ostalim tim glupostima.

Sve je krenulo kao zabava. Običan posjet kafiću pretvorio se umjetnički rad, otkriva nam Irena Baković Marušić:

Uglavnom jedan je umjetnik sjedio za šankom i onda sam jedanput došao je sam. Povukla crtu i rekla nastavi i to je bio taj prvi zajednički rad koji se privukao kraju jer nikad nismo radili u paru s nekim.

Inspiracije imaju - napretek. Stručnom oku Nenada Čulića ništa ne može promaknuti.

Komentiram događaje koji su se dogodili dan ranije ili taj čas i onda ispadne šou za one koji znamo o čemu se radi.

Kao i mnogobrojni gosti koji ovdje ostave svoj trag. Preko dvjesto crteža s porukom ostavili su svom omiljenom mjestu, navodi vlasnik kafića Neven Kožul:

Neko pjeva, neko šuti, neko se veseli ali ovaj interkativni zid i izlagači su ostavili.

Crtanje, glazba, ili samo druženje ovdje je imperativ. Svi koji cijene dobru zabavu i štoseve u ovaj zadarski kafić su više nego dobrodošli.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.