Hrvatski radio

Radio Zadar

Zadarski lavovi pomažu mladim zadarskim judašima i boksačima

11.10.2017.

13:15

Autor: HRT centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na maloj svečanosti zadarski su Lionsi uručili donacije prikupljene na nedavno održanim Sportskim igrama Lionsa. Predsjednik zadarskog kluba Nikša Milić predao je čekove na po 4.000 kuna predsjedniku Judo kluba Zadar Anti Zankiju i tajniku Boksačkog kluba „Zlatna rukavica“ Ediju Miloševiću.

U razgovoru sa članovima Lions kluba Zadar, Zanki i Milošević su iznijeli podatke o radu svojih klubova i naglasili uspjehe i rezultate koje njihovi, posebice najmlađi članovi,  u posljednje vrijeme nižu. Zahvaljujući na donaciji istakli su kako će im sredstva dobro doći za daljnje unapređenje rada klubova.

Humanitarni dio Sportskih igara Lionsa koje su u rujnu, po četvrti put održane u Zaton holiday resortu, od početka je vezan uz mlade zadarske sportaše. Ove godine okupile su Lionse iz 20-ak hrvatskih klubova te njihove prijatelje iz Celja. Odmah je odlučeno kako će se dio sredstava prikupljenih donacijama sudionika, darovati Judo klubu Zadar za nabavku kimona potrebnih članovima mlađeg uzrasta koji na natjecanjima ostvaruju odlične rezultate. Kako su se u to vrijeme zbrajale štete od potopa koji  je zadesio Zadar, htjelo se pomoći i nekoj od pogođenih sportskih zajednica pa je izbor pao na BK Zlatna rukavica za sanaciju velikih šteta od poplave.

Organizacija Sportskih igara Lionsa samo je jedna od stalnih humanitarnih akcija koje tijekom godine provodi zadarski klub. Najčešće su vezane uz djecu i mlade pa su tako i ove godine sredstva odvojena za odlazak dvoje mladih Zadrana u ljetni kamp za dijabetes te za uplatu polica životnih osiguranja dvama štićenicima Doma za odgoj djece i mladeži u Zadru. I uskršnja akcija uvijek je vezana uz obitelji s više djece, a i sredstva prikupljena na ovoljetnom festivalu Zadar classic open air namijenjena su nekom od mladih zadarskih glazbenika pa će se i ta donacija uskoro uručiti.    

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.