Hrvatski radio

Radio Zadar

Zadarski Lionsi pomogi dvoje teško bolesne djece

01.02.2022.

12:40

Autor: Radio Zadar

Lions Zadar

Lions Zadar

Foto: Radio Zadar / Lions Zadar

U prigodi primanja novih članova u svoj klub, zadarski su Lionsi proveli i humanitarnu akciju. Sredstva prikupljana na toj svečanosti uz donacije njihovih prijatelja, namijenjena su obiteljima dvoje teško oboljele zadarske djece - priopćeno je iz ove humanitarne udruge: 


Riječ je o sedmogodišnjoj djevojčici Lei s tumorom očnog živca koja redovito mora odlaziti u Zagreb na kemoterapije. U drugoj obitelji je 15-godišnji Karlo koji je zbog osteosarkoma operiran već dva puta i na terapije također putuje u Zagreb. Zbog čestih putovanja i boravka u Zagrebu pri čemu naknada koju dobivaju ne može pokriti ni manji dio troškova, obje obitelji su u potpunosti financijski iscrpljene. Dodatna sredstva potrebna su im za nabavke skupih pripravaka za jačanje organizma i krvi kako bi se kemoterapije mogle provoditi. Zadarski Lions klub odlučio je pomoći tim obiteljima i makar skromnim sredstvima olakšati im svakodnevnicu.

Na svečanosti prijema troje novih članova, održanoj u hotelu Bastion gdje se zadarski Lionsi i inače sastaju, podršku su im svojim dolaskom pružili predstavnici susjednih dalmatinskih klubova. Dobrodošlicu u najveću humanitarnu udrugu na svijetu, novim je članovima uputio i najviši dužnosnik hrvatskih Lionsa, guverner Jozo Berečić - navodi se u priopćenju. 


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.