Hrvatski radio

Radio Zadar

Zadarski mališani odmjerili snage s košarkaškim zvijezdama

22.09.2019.

08:42

Autor: HRT Radio Zadar

Foto: Iva Perinčić

Foto: Iva Perinčić

Foto: - / -

Sunčana subota u srcu Zadra protekla je znaku sporta, prijateljstva te lijepe nove suradnje Zadar Basketball Tournamenta i udruge Dani Krešimira Ćosića .

Brojni zadarski mališani na tradicionalnom Kids' Day-u i ove godine zaigrali su svoj omiljeni sport s nekim od najvećih europskih košarkaških imena. Mlade zadarske nade pokazale su iznenađujući talent i oduševile košarkaške velikane koji su im s veseljem prenijeli nova znanja i pokoji vlastiti trik.  

Današnji dan velika je stvar za ovu djecu. Preporučam mladima da trče i skaču, da se više međusobno druže i da se što više odmaknu od kompjutera. Sportom će steći nova iskustva, prijateljstva, brojna putovanja i zato je iznimno bitno u njima poticati ljubav prema bilo kojem sportu. – istaknuo je kapetan KK Zadar Ive Ivanov. 

Na Kids' Day-u sudjelovali su igrači klubova Anadolu Efes, Alba Berlin, Himki i KK Zadar. Igri na košu pridružio se i jedan od najvećih izraelskih košarkaških velikana i svojevrsni ambasador koji već godinama prisustvuje turniru i Kids' Day-u Doron Jamchi. 

Organizatorica turnira i direktorica tvrtke S-Event Zdenka Zrilić posebno je ponosna na novu suradnju s udrugom Dani Krešimira Ćosića. Zajednička vizija te želja za prijeko potrebnom promocijom sporta i košarke među mladima iznjedrili su nove planove koji mladima diljem Hrvatske obećaju budućnost ispunjenu edukacijom i sportom. Sljedećeg ljeta tako će u brojnim hrvatskim gradovima mališanima organizirati besplatni jednodnevni košarkaški kamp uz vodstvo profesionalnih košarkaških trenera. 

Iznimno sam zahvalna Ljerki i Ani Ćosić što su pristale na ovu novu, lijepu priču. Činit ćemo dobro, poticati ljubav prema košarci i truditi se da djeci uljepšamo barem jedan dan kao što je ovaj današnji na zadarskom Forumu. Srca su nam puna, slika govori više od riječi. – istaknula je Zdenka Zrilić. 

Na novu suradnju iznimno je ponosna predsjednica udruge Dani Krešimira Ćosića Ana Ćosić PajurinJako smo ponosni što sudjelujemo u ovom projektu. Cilj Udruge između ostalog je i promoviranje košarke, ponajviše među mladima. U autobiografiji Krešimira Ćosića on stalno govori kako mlade treba poticati na sport i košarku te koliko je bitno omogućiti im priliku. Tako se rodila ideja i to je put kojim idemo.

Na šestom izdanju Zadar Basketball Tournamenta sudjelovali su turski Anadolu Efes, njemačka Alba Berlin, ruski Himki i KK Zadar.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.