Hrvatski radio

Radio Zadar

Zadarski mališani uživali u dječjem dočeku Nove godine na Narodnom trgu

31.12.2019.

15:29

Autor: HRT Radio Zadar

Fabio Šimićev

Fabio Šimićev

Foto: - / -

Što je radio zločesti Krampus među svim finim svijetom na dječjoj novogodišnjoj pozornici na Narodnom trgu, teško je za reći, ali slavlje nikomu nije pokvario .

S odbrojavanjem posljednjih deset sekundi ove već bivše 2019. godine, točno u podne proslavljena je dječja Nova godina, a najljepše dječje i roditeljske želje kao stotine crvenih i zelenih balona poletjele su u nebo.

- Idu u svemir! - moglo se čuti u dječjem žamoru i veselju, a bio je ta samo uvod u ples, zabavu i druženje na Narodnom trgu koje je potrajalo do 13 sati. Prethodno su mlade plesačice Plesne skupine Lana zajedno s dječjim omiljenim likovima s ovogodišnjeg Adventa u Zadru izvodile točke iz predstava, a bili su tu Djed Božićnjak, Sveti Nikola, Sveta Luce, Elsa, Olaf i svi oni s kojima smo se u jutarnjem i popodnevnom programu zabavljali proteklih četrdesetak dana.

Na tomboli su pale i neke lijepe nagrade za najmlađe, što je bio dostojan oproštaj od godine koja se već pomalo umorila. No za one nešto starije, zabava tek slijedi, jer će Silvestrovo i doček Nove godine na otvorenome ponuditi glazbeni spektakl i sjajnu energiju kao zalet u još ljepšu 2020. godinu.

Svirka će u 22 sata početi na Kalelargi s Martinom Thomas & INSD Enterprise, dok će u isto vrijeme na adventskom trgu svirati sjajna grupa Zaratino. Na Narodnom trgu također od 22 sata sve će se tresti u ritmu Jungle Boogie, potom u 23:30 na istom mjestu nastupa grupa Dalmatino, a na adventskom trgu svira, pjeva i repa splitski TBF s kojim će Zadrani dočekati Novu godinu.

Manifestaciju Advent u Zadru i spektakl dočeka Nove godine u Zadru organiziraju Grad Zadar, Turistička zajednica Grada Zadra, Tržnica Zadar i Višnjik Zadar u suradnji i partnerstvu sa Hrvatskom gospodarskom komorom-Županijskom komorom Zadar, Hrvatskom obrtničkom komorom Zadar, Udruženjem obrtnika Zadar i Udrugom zadarskih ugostitelja.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.