Hrvatski radio

Radio Zadar

Zadarski maturanti: Pitanja nas nisu iznenadila, no zato je cijela godina

08.06.2020.

14:23

Autor: Filip Buzov

HRT Zadar

HRT Zadar

Foto: - / -

Zadarske maturantice Laura, Tea i Lucija zadovoljne su napisanim, pitanja ih kažu nisu iznenadila, no priznaju da su opterećene ovom izvanrednom školskom godinom zbog epidemije koronavirusa. I ovogodišnja matura održava se tako uz propisane epidemiološke mjere .

Kao što je već poznato ova generacija maturanata uistinu je imala završnu godinu kakva se ne pamti - i to po lošem, prvo tu je štrajk prosvjetara, a zatim slijedi još veći šok - sredinom ožujka uvodi se škola na daljinu zbog pandemije koronavirusa.

Nije nam bilo lako i sve nas je to ipak opteretilo iako smo se za maturu dobro pripremile - priznaju nam zadarske maturantice Laura, Tea i Lucija ispred svojih škola u Perivoju Vladimira Nazora. Bilo je i lakih i teških zadataka, pitanja nas nisu iznenadila, nadam se da ću proći; Meni je bilo super, ono što nisam znala sam zakružila na sreću, sigurno je prolaz; Jako smo oštećeni ove godine, pogotovo zbog ove online nastave, to je bilo stvarno....ne znam što bi rekla....Ipak nam je ova godina bila stresna jer je sve bilo drugačije....

Pozitivnom ishodu nada se i maturantica Eni koja nam je opisala čega su se sve morali pridržavati prilikom pristupanja ispitu. Profesori su imali maske, a mi smo morali držati razmak...

Ovogodišnja matura održava se tako uz propisane epidemiološke mjere - ravnatelj zadarske Prirodoslovno - grafičke škole Tomislav Grbin napominje kako pripreme nisu bile zahtjevne jer su imali slobodne učionice zbog nastave na daljinu.

Tonska izjava

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.