Hrvatski radio

Radio Zadar

Zadarski maturanti slave: I PDV će pasti kad ovi stručnjaci dođu do vlasti!

22.05.2019.

13:36

Autor: Filip Matijević

Radio Zadar

Radio Zadar

Foto: - / -

Stotine zadarskih maturanata slave završetak svog srednjoškolskog obrazovanja. Pjesma je jutros odzvanjala ispred škola, a potom su se svi preselili na Pozdrav suncu. Tekstom i fotografijama donosimo djelić atmosfere.

„...vrela krv životu mom, ja ću za njom, ja ću za njom...”

Neće više ni za kim. Sami će od sutra maturanti morati, svatko svojim putem, s puno više odgovornosti. A odgovornost su neki od njih pokazali već danas - na Ludijadi. Učenici Gimnazije Jurja Barakovića organizirali su u školskom dvorištu košarkaški turnir te su se zabavljali uz glazbu i pjesmu. Bez razbacivanja jajima i brašnom, kaže maturantica Paola:

Nismo takav tip da bi se gađali brašnom i jajima jer smo svjesni da ima mnoštvo djece, a i odraslih, koji ne žive u normalnim životnim uvjetima.

Cijela generacija danas nosi majice sa znakom podrške svom prijatelju i kolegi, kažu Sara i Marta:

Majice smo mi izradili kao podršku našem prijatelju Marku Radoviću koji je trenutno u Zagrebu i ne može biti s nama, on se liječi od leukemije.
Odlučili smo podržati njega da u borbi ne bude sam i super nam je što su se svi razredi, ne samo naš iz kojeg je on, svi smo se skupili i odlučili smo ga podržati!
Na majici se nalazi njegov logo jer se on inače bavi gamingom i iz bolnice snima često...

Na Pozdravu suncu susreli su se maturanti svih škola. Stanje? Olakšanje!

Mi smo Strukovna škola Vice Vlatkovića... Drago nam je što smo završili školu, normalno, jer to su tri jako teške godine... Automehatroničar nije biti lako...

Ništa lakše nije bilo ni maturantima Ekonomske škole, ali za svijet su spremni jer imaju rješenje za gospodarsko stanje.

I PDV će pasti kad ovi stručnjaci dođu do vlasti!

I zato imaju i jasan cilj:

Znači, doć´ do vlasti!

MATURANTI LUDIJADA

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.