Hrvatski radio

Radio Zadar

Zadarski megaprojekt u godini korone

26.05.2020.

10:04

Autor: Filip Buzov

Dino Stanin/PIXSELL ( ilustracija)

Dino Stanin/PIXSELL ( ilustracija)

Foto: - / -

Unatoč kriznoj financijskoj godini zbog pandemije koronavirusa projekt aglomeracije Zadar - Petrčane - neće stati - izjavio je za naš program zadarski gradonačelnik Branko Dukić. Otkrio je kako se već ovaj ili idući mjesec planira objava novog natječaja za izgradnju sustava odvodnje na Bokanjcu.

Prethodni je, podsjećamo, poništen zbog tek jedne pristigle ponude koja je bila znatno veća od predviđene cijene. Zadarski gradonačelnik stoga priželjkuje da pristigle ponude ovoga puta budu što prihvatljivije jer tu su i natječaji za područja koja obuhvaćaju središnji dio Zadra, te područje Kožina i Petrčana koji su također u pripremi za objavu....

Vjerujem kako će se naći prihvatljive ponude, grad Zadar kao što znate ima tu zadani okvir novaca s kojim raspolaže , nadam se da neće biti nekakvih divljanja cijena, tu nas je ta pristigla ponuda za Bokanjac sve iznenadila, vidjet ćemo kako će na cijeli taj proces utjecati i ova kriza, kada se analizira, hoće li u biti popuštanja u nekim uvjetima koji se traže, a kako bi se što više njih moglo natjecati za taj posao....  - odgovorio nam je zadarski gradonačelnik Branko Dukić koji je prilikom nedavnog potpisivanja ugovora od 6,2 milijuna kuna za izgradnju sveučilišne menze i doma priznao i kako taj iznos u godini bez očekivanih prihoda nije lako izdvojiti iz proračuna.  

Kako se navodi u službenim podacima ovaj projekt vrijedan je 567 milijuna kuna od čega 313,6 milijuna čine EU sredstva. Preostalih 140 milijuna kuna u projektu će osigurati Ministarstvo zaštite okoliša i energetike i Hrvatske vode (svatko po 51,3 milijuna kuna) te Odvodnja d.o.o. Zadar (37,3 milijuna kuna).

gradonačelnik B.Dukić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.