Hrvatski radio

Radio Zadar

Zadarski nadbiskup Puljić ostao na čelu HBK

14.10.2017.

15:18

Autor: HRT Centar Zadar/IKA

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na 55. plenarnom zasjedanju Hrvatske biskupske konferencije biskupi su za predsjednika ponovno izabrali mons. Želimira Puljića, zadarskoga nadbiskupa, te na zasjedanju raspravljali i o mandatima u pojedinim tijelima HBK, priopćila je IKA.

Nadbiskup đakovačko-osječki i metropolit i član Stalnoga vijeća HBK Đuro Hranić izabran je za predsjednika Komisije „Iustitia et pax". Požeški biskup Antun Škvorčević izabran je za predsjednika Vijeća HBK za ekumenizam i dijalog, a dosadašnji predsjednik toga Vijeća sisački biskup Vlado Košić izabran je za predsjednika Vijeća HBK za nauk vjere, nakon umirovljenja pomoćnog zagrebačkog biskupa Valentina Pozaića koji je do sada obnašao tu službu. Porečki i pulski biskup Dražen Kutleša, član Stalnoga vijeća HBK, ostaje predsjednikom Pravne komisije HBK i u sljedećem mandatu. Mons. dr. Ivica Pažin ponovno je izabran za predstojnika Nacionalnog katehetskog ureda HBK.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.