Hrvatski radio

Radio Zadar

Zadarski najsportaši

16.01.2017.

08:19

Autor: Žana Ljuština

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zadarski list od 1995. kada je novina i pokrenuta ,svake godine bira najbolje sportaše i sportašice Zadarske županije. Ni 2016. koja je bila u znaku jedrenja, nije izuzetak .

Olimpijsko i svjetsko zlato. Europsko srebro. Šime Fantela i Igor Marenić, jedriličari Svetog Krševana, bez sumnje, najbolji su zadarski sportaši u prošloj godini.

Lijepo mi je. Uvijek mi je lijepo primiti to priznanje jer je iz vlastitog grada, to je nešto što niti jedna druga nagrada ne može zamijeniti. Kad znaš da te podržavaju u vlastitom gradu gdje živiš i radiš i jedriš. Tako da mi to stvarno puno znači. - kazao je Šime Fantela, najbolji sportaš Zadarske županije u 2016.

Najbolji sportaši biraju se otkako su novine počele izlaziti, pune 23 godine. 

Izbor najboljih je uvijek i jedino po kriteriju relevantnih dostignića i postignuća. - objašnjava Bernard Paleka, sportski novinar Zadarskog lista.

Nagradu su, među ostalim, primili i Lucija Mijolović i Jurica Milin, plivači s Downovim sindromom, i to za uspješno pomicanje svih granica.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.