Hrvatski radio

Radio Zadar

06:36 / 10.03.2022.

Autor: Radio Zadar

Zadarski ogranak Matice Hrvatske predstavlja časopis "Zadarska smotra"

Zadarska smotra

Zadarska smotra

Foto: MH Zadar / MH Zadar

Uz Dane hrvatskoga jezika 2022. i 180. obljetnice Matice hrvatske, zadarski ogranak Matice predstavlja danas časopis "Zadarska smotra".O 4. broju sedamdesetog godišta zadarskog časopisa govorit će: izv. prof. dr. sc. Katarina Ivon, Ivan Magaš i prof . dr. sc. Josip Lisac glavni urednik.

Prikaz će se održati u dvorani Ogranka Matice hrvatske u Zadru, s početkom u 18,00 sati.

Zadarska smotra, časopis Ogranka Matice hrvatske u Zadru, časopis je za kulturu, znanost i umjetnost, a nadovezuje se na tradiciju Zadarske revije od 1952. i Zadarske smotre od 1992. Iako časopis izlazi u Zadru, te je velika pozornost posvećena zadarskom području, prostor u ovom časopisu imaju i drugi krajevi u Hrvatskoj, ali i izvan nje.

Uredništvo časopisa Zadarska smotra u časopis uvrštava tekstove visoke kvalitete vodeći istovremeno računa i o zanimljivosti koja će privući današnjeg čitatelja. Časopis izlazi tromjesečno a njegovu, sada već prepoznatljivu strukturu, čine znanstveni prinosi, književni tekstovi, eseji, prikazi, prijevodi itd.

Emisija

Kulturoskop

Svakog utorka i četvrtka u Kulturoskopu od 16.15 sati s vama je Maja Milin. Donosi vam pregled događaja i novosti u kulturnom životu Zadra, Zadarske županije i Hrvatske. Razgovore s umjetnicima, osvrte i najave.

Poslušajte u Slušaonici