Hrvatski radio

Radio Zadar

Zadarski raketni modelari među najboljima

10.11.2016.

19:33

Autor: HRT centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Od 4-6.11. u Čakovcu je održan 36. Croatia Cup u raketnom modelarstvu za djecu i mladež koje je ujedno i posljednje ovogodišnje bodovno natjecanje za najboljeg raketnog modelara Hrvatske. Zadarski raketni modelari uspješno su nastupili.

Zbog vrlo male razlike u bodovima ukupnog poretka najboljih modelara raketara natjecanje je bilo vrlo napeto i uzbudljivo.

Nakon početnih prijetnji kišom, vrijeme je odlično poslužilo sudionike natjecanja koji su postigli vrlo solidne rezultate. Nastupili su natjecatelji iz Zadra, Obrovca, Čakovca, Varaždina, Vinkovaca, Zagreba, Garešnice i Nove Rače. Ukupno je bilo stotinjak sudionika od čega 62 natjecatelja.

Među najboljima našli su se i članovi Astronomskog astronautičkog Društva Zadar i to: Luka Špiljak koji je osvojio zlatnu medalju u kategoriji rakete s padobranom za srednje škole odnosno drugo mjesto u državi i najbolji plasirani dalmatinski natjecatelj.

Ekipno (L. Šiljak i Danijel Adžaip) osvojili su dva treća mjesta dok su osnovci koji su se ove godine prvi put natjecali zauzeli solidna mjesta. Od 88 natjecatelja Namik Agić je zauzeo solidno 18. mjesto što je ujedno i najbolje plasirani dalmatinski osnovac. Uz Namika tim su sačinjavala i braća Verunica Josip i Roko.

Ove godine uz već spomenute sudionike posljednjeg natjecanja u ovoj godini natjecali su se još: Frane Gulan (srednja škola), Luka Barić, Mihael Mesarić, Lea Sorić, Rikardo Jureško (svi osnovna škola) uz mentorstvo Željka Vidovića, Hrvoja Šalaja i Ive Dijana.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.