Hrvatski radio

Radio Zadar

Zadarski SDP i DSU traže poništenje današnje županijske skupštine

13.03.2019.

14:21

Autor: HRT Radio Zadar

Zadarski SDP i DSU traže poništenje današnje županijske skupštine

Zadarski SDP i DSU traže poništenje današnje županijske skupštine

Foto: - / -

SDP i DSU će danas uputiti Ministarstvu uprave Zahtjev za nadzor današnje sjednice jer sukladno Poslovniku i u skladu sa Statutom, sjednica je nezakonita i svi doneseni akti su ništetni. - priopćili su danas iz zadarskog SDP-a. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

 

Dana 06. ožujka 2019. održana je sjednica Županijske skupštine Zadarske županije gdje je vijećnica kluba SDP–a i DSU-u  grubo prekinuta u trenutku dok je postavljala pitanje. Predsjednik Skupštine je prekinuo aktualni sat iz razloga jer je prošlo vrijeme od jednog sata. Zanimljivo je da je sjednica prekinuta baš u trenutku kada je pitanje iznosila vijećnica SDP-a.

U skladu s Poslovnikom predsjednik skupštine je ponovo sazvao Skupštinu za 13.03.2019., a poziv nije dobila  potpredsjednica Skupštine i predsjednica ŽO SDP-a Zadarske županije Renata Sabljar Dračevac.
 
Predsjednik kluba vijećnika SDP-DSU, Josip Tičić tražio je da se sjednica nastavi tamo gdje je prošlog puta bila zaustavljena i da se vijećnicima omogući postavljanje pitanja. Renata Sabljar Dračevac je pitala da li je uopće sjednica zakonita s obzirom da nije pozvana.
 
„Ogorčena sam jer SDP-ovim vijećnicima nije omogućeno postavljanje pitanja. Pokažite volju za suradnjom i promijenite Poslovnik. Donosimo značajne odluke i ne želimo opstruirati rad ali drugo nam ne dopuštate“, istaknula je Sabljar Dračevac. 
 
Predsjednik kluba Josip Tičić zatražio je stanku i nakon stanke su vijećnici SDP-a i DSU napustili sjednicu jer je smatraju nelegalnom.
 
SDP i DSU će danas uputiti Ministarstvu uprave Zahtjev za nadzor današnje sjednice jer sukladno Poslovniku i u skladu sa Statutom, sjednica je nezakonita i svi doneseni akti su ništetni. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.