Hrvatski radio

Radio Zadar

Zadarski SDP: Prioriteti su pomlađivanje i jačanje lokalnih organizacija

29.11.2021.

14:19

Autor:

Zadarski SDP: Prioriteti su pomlađivanje i jačanje lokalnih organizacija

Zadarski SDP: Prioriteti su pomlađivanje i jačanje lokalnih organizacija

Foto: - / -

Novi predsjednik zadarske ŽO SDP-a je Jure Zubčić. Dobio je gotovo 60 posto potpore članstva i pobijedio protukandidata Zlatka Marasovića. Danijel Radeta, kao jedini kandidat, stranku će voditi i iduće četiri godini u Zadru. Rekli su nam koji su im prioriteti.

Očito je da se članstvo slaže s politikama i potezima koje je gradska organizacija poduzimala od zadnjih lokalnih izbora. Zato stari-novi predsjednik gradske organizacije SDP-a Danijel Radeta kaže da nastavljaju na isti način i dalje, a jedan od prioriteta je pomlađivanje stranke. Što se tiče politike u Gradskom vijeću dodaje prvi test je izglasavanje proračuna:

Danijel Radeta 1

Ističe kako im je obrazovanje vrlo važno:

Danijel Radeta 2


Izborom novog županijskog vodstva završile su i unutarstranačke podjele na Trgu pet bunara ističe novi predsjednik SDP-a Zadarske županije Jure Zubčić. Prioritet je jačanje lokalnih stranačkih organizacija, što je SDP-ova najslabija karika:

Jure Zubčić 1


Jedan od programa rada u Županijskoj skupštini je i prezentacija stranačkih programa, poput primjerice strategije socijalnog stanovanja. Osim toga i dalje će pomno pratiti rad županijskih ustanova i trošenje javnog novca:

Jure Zubčić 2


A mijenja se, jer je naša obveza prema biračima, nadzirati rad županijskih tijela i ustanova - zaključuje Zubčić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.