Hrvatski radio

Radio Zadar

Zadarski sindikalci: Mijenjajte smjer!

29.04.2013.

14:21

Autor: žmr

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zadarski sindikalci pridružit će se najmasovnijem prvosvibanjskom prosvjedu u Zagrebu. Iako su jutros povjerenici održali sastanke s članstvom, točan popis prosvjednika još uvijek se utvrđuje. Prema trenutačnim procjenama, iz Zadra bi na glavni zagrebački trg moglo stići nekoliko stotina ljudi.

Veći dio putovat će organiziranim prijevozom, a neki će na prosvjed i osobnim automobilima, u vlastitom aranžmanu.

Prosvjed je povijesni, procjenjuje zamjenik predsjednika Nezavisnoga sindikata znanosti i visokog obrazovanja prof. dr. Igor Radeka…

"Prvi puta u prosvjedu će sudjelovati sve sindikalne središnjice, sindikati privatnog i javnog sektora."

Zahtjevi radništva u zemlji koja ima 1 200 000 siromašnih dobro su poznati. Predsjednik zadarskog SSSH Vedran Uranija ponavlja kako su ovo prosvjedi za novi socijalno-ekomomski smjer…

"Koji će biti usmjeren da se preraspodjelu tereta krize, ne samo na radnike nego na sve slojeve, posebno najbogatije" kazao je Uranija.

Svi zadarski čelni sindikalisti s kojima smo razgovarali naglašavaju kako ne žele da se prvosvibanjski prosvjed iskoristi za politikanstvo i izborne stranačke interese.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.