Hrvatski radio

Radio Zadar

Zadarski spasioci najbolji u državi

05.10.2021.

08:50

Autor:

izvor: GDCK Zadar

izvor: GDCK Zadar

Foto: - / -

U organizaciji Hrvatskog Crvenog križa ovog vikenda u Baškoj na otoku Krku održalo se državno natjecanje Spasilačkih klubova. Spasilački klub Zadar GDCK Zadar sudjelovao je sa svojom ekipom te ostvario veliki uspjeh: 2 ekipne medalje te 5 pojedinačnih medalja.

Spasilačka služba Zadar osvojila je ovoga vikenda na Krku na državnom natjecanju prvo mjesto u momčadskoj utrci spašavanja. Prvaci su Hrvatske u kategoriji muškaraca, a Luka Žunić osvojio je 3. mjesto u kategoriji zastavica, dok je Mateo Škalec proglašen najboljim spasiocem Hrvatske.

Uz njih dvojicu još su nastupili Dorijan Marin, Leonardo Veleslavić i Luka Plazina. Mentor im je bio koordinator Spasilačke službe Gradskog društva Crvenog križa Zadar Niko Vlatković. Čestitke kompletnoj ekipi koja je ove godine pokazala da je sigurnost na zadarskim plažama na visokoj razini.

Evo i svih nagrada:

- Proglašeni su za najbolju mušku ekipnu momčad,

- 1.mjesto u momčadskoj utrci spašavanja,

- 1. mjesto u štafetnoj utrci - trčanje plivanje trčanje, - utrka na vodi pojedinačno 400 metara 1. mjesto Mateo Škalec, 2. mjesto Leonardo Veleslavić, - utrka Super Life Saver 2. mjesto Mateo Škalec, - individualna utrka s fleksibilnom plutačom 2. mjesto Mateo Škalec,

- kategorija zastavice 3. mjesto Luka Žunić, Te je Mateo Škalec proglašen za najboljeg spasioca u Hrvatskoj. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.