Hrvatski radio

Radio Zadar

Zadarski stožer: jedan preminuli, dvoje novozaraženih

04.07.2020.

11:31

Autor: Toni Pajkin

Zadarski stožer: jedan preminuli, dvoje novozaraženih

Zadarski stožer: jedan preminuli, dvoje novozaraženih

Foto: - / -

NA Covid odjelu zadarske bolnice od koronavirusa preminuo je muškarac star 85 godina, koji je u bolnicu primljen zbog druge bolesti. Danas na našem području je još dvoje novooboljelih. Žena čiji su članovi obitelji ranije zaraženi, te muškarac koji je testiran uoči liječenja u OB Zadar

U Zadarskoj županiji jedna je osoba preminula na COVID odjelu, javio je županijski Stožer civilne zaštite. Riječ je o muškarcu rođenom 1935. godine koji je u bolnicu primljen zbog druge bolesti i rutinski je testiran. Pokop preminule osobi obavit će se prema posebnim protuepidemijskim mjerama i prema posebnom protokolu. Na području Zadarske županije danas su dvije novozaražene osobe. Riječ je o ženi čiji su članovi obitelji ranije oboljeli, a drugi slučaj je oboljeli muškarac koji je u bolnicu zaprimljen zbog druge bolesti. Nakon pozitivnog nalaza zadržan je na COVID odjelu.
U samoizolaciji je 87 osoba, a tijekom jučerašnjeg dana testirana su 92 uzorka.
U protekla 24 sata policijski službenici Policijske uprave zadarske izvršili su 10 provjera vezano uz provođenje mjera samoizolacije kojom prilikom nisu evidentirana kršenja mjere.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.