Hrvatski radio

Radio Zadar

Zadarski studenti odlučili dekomercijalizirati Božić

02.12.2016.

12:10

Autor: HRT centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Kako bi blagdanima vratili njihov pravi smisao, zadarski studenti ove godine odlučili su dekomercijalizirati Božić! Pregršt zanimljivih radionica i edukacija za djecu, druženja sa Svetim Nikolom, Svetom Lucom i Djedom Božičnjakom dio su velikog projekta „BOŽIĆić“ koji počinje u utorak.

Program počinje dolaskom Svetog Nikole i Krampusa te nastupom sveučilišne a capella grupe A.K.A. Crescendo, a završava na Badnjak.

Glavni cilj ovog projekta je odmak od shopping centara i materijalističkih običaja te vraćanje pravog duha u ovom blagdanskom razdoblju.

Ove godine napravili smo program koji je namijenjen upravo najmlađima, kako bi oni mogli doživjeti pravi božični duh, te se kroz radionice educirati i družiti, najavljuje 23-godišnji student Frane Jurjević koji je jedan od organizatora ovog događaja koji će se odvijati na Forumu i u caffe baru Callegro.

Taj su prostor baš za ovu prigodu uredili studenti završne godine arhitektonskog fakulteta u Zagrebu. Njihova glavna ideja bila je da s neobičnim ukrasima dekoriraju prostor kako bi se djeca tamo osjećala kao da su u pravoj kući Djeda Božićnjaka. U tom specifično uređenom prostoru odvijat će se i dječje radionice na kojemu će se djeca družiti s Djedom, vilenjacima, gledati filmove inspirirane božičnim duhom, ali i postati pravi mali Djedovi pomagači. Na radionicama će izrađivati i simbolične poklončiće koji će im ostati kao uspomena na divna druženja.

Od početka projekta pa do njegovog kraja, želimo iznenaditi naše građane. Svake subote na Forum će na što neobičniji način dolaziti Djed Božičnjak, čiji će se posjet pretvoriti u atrakciju, nakon čega će djeca imati priliku družiti se s njim i njegovim pomagačima, rekla nam je jedna od studentica, Ana Franić.

 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.